Anlita målare när du vill fräscha upp din bostad

Om du vill fräscha upp något av dina rum i din bostad kan måla om rummet vara en bra idé. När du väl ska sätta igång med målandet kan det lätt bli ett överväldigande projekt. Det är många aspekter du behöver förhålla dig till och blir oftast mer jobb än vad du tänkt. Att anlita ett måleri Stockholm eller någon annanstans i Sverige kan därför vara klokt. När du ska ta hjälp av ett måleri kan det vara bra att tänka på vissa saker. I den här texten kommer vi att guida dig igenom hur du bäst skriver ett fördelaktigt avtal med en målerifirma Täby.

Vare sig du skall måla om köksluckor, en byrå eller ett helt rum kan du tänka på dessa saker:

Var tydlig med vad du vill få målat och vilka begränsningar som finns

Det finns många måleri Bromma idag och det kan vara svårt att veta vart du skall börja leta. Först och främst bör du leta i ditt egna hem över sakerna eller väggarna du faktiskt vill få målade eller tapetserare Vasastan. Börja alltså med att i ditt huvud strukturera vad du faktiskt vill få målat och hur du vill få detta målat. Vad är syftet med målandet eller tapetserandet? Ska du måla för vårda någon byggnads fasad? Då kan det vara högaktuellt att välja ett måleri Sollentuna som sköter målning av fasader. Ska du brandskyddsmåla är det viktigt att du specificerar detta i avtalet och att det följer de riktlinjer som behöver följas. Ett tips är att gå till en målaraffär och ta lite inspiration, skriv ner några meningar om vad du har för vision och fråga om hjälp.

Välj rätt måleri

Det kan känns naturligt och enkelt att slå en lättare sökning på en sökmotor och ta det billigaste alternativet du hittar. Däremot kan du med fördel skicka ut förfrågningar och offerter till flera målerier för att hitta det måleri som passar dig bäst. Du vill inte råka ut för en alldeles för dyr målerifirma eller oseriös sådan. Du kan hitta målare Södermalm, Göteborg, Malmö och i princip alla andra städer i Sverige. När du ska välja måleri kan du alltså med fördel jämföra de olika målerierna mellan varandra och se vilka för- och nackdelar som finns. Det kan finnas något måleri som använder sig av bättre målarfärg eller liknande.

Kontrollera seriositeten

Några typer av kontrollfrågor du kan fråga när du anlitar målare eller tapetserare är följande:

  • Har måleriet utfört liknande arbeten tidigare?
  • Vad händer om tidsplanen inte följs?
  • Använder måleriet sig av den organisationsformen de utger sig för att göra?
  • Har företaget F-skattesedel?
  • Fråga om referenser från tidigare klienter
  • Vad händer om du inte är nöjd med arbetet?
  • Omfattas arbetet av någon garanti?

Ha lite is i magen om du vill pressa priset

Det är ingen som vill betala mer pengar än vad den bör när det kommer till måleriet och att tapetsera ort. Om du har lite is i magen kan du vänta ut målarna när de har lite mindre att göra. Genom att göra detta kan du kanske få ner priset en aning. När måleriet inte har lika mycket att göra kan de också undvika att stressa igenom arbetet. Ett arbete som inte har tidspress blir bra gjort.

Använd ROT-avdrag till din fördel

Slutligen kan du alltså använda dig av det fördelaktiga ROT-avdraget för att dra av hälften av arbetskostnaden upp till 50 000. Ett måleriarbete generellt sätt brukar omsätta en till två personer och upp till 500 kr i timmen. Om du då kan få halva priset på arbetet gör du en bra affär! I slutändan är det allra viktigaste att du är nöjd med firman och arbetet som utförs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *