5 oslagbara tips när du köper begagnad mobiltelefon

Nyaste funktionerna och kameror som har ännu ett halvt filter som ingen annan har, är det så viktigt? Om inte, kan du med fördel satsa på en begagnad iPhone eller begagnad Samsung nästa gång du ska uppgradera mobilen. Kolla in våra bästa tips för att göra ett lyckat köp.

  1. Köp inte grisen i säcken. Det är lätt att bli lurad, men genom att välja en nätbutik för begagnade mobiler vet du att produkten är testad och fungerar. Skulle den inte göra det har du dessutom en garanti att luta dig tillbaka emot.
  2. Funktioner före namn. Det är också lätt att bli frestad att skaffa en modell i samma serie som andra har. En begagnad Samsung Galaxy eller en annan modell? Genom att fokusera på specifikationerna istället för namnet undviker du att betala onödigt mycket.
  3. Kolla upp möjligheten till uppdateringar. Helst ska tillverkaren fortfarande skicka uppdateringar till modellen du väljer ett bra tag ännu.
  4. Fråga om batteritid. Om du inte kan få ett direkt svar kan det vara lönt att fråga andra med samma modell. Hur länge håller batteriet efter något år av användning?
  5. Spara kvittot! En begagnad mobil kan ha något fel som inte blivit upptäckt i testen. Oftast kommer du isåfall att märka det här ganska snart efter inköpet. Har du satsat på en begagnad iPhone och den inte fungerar får du inget tillbaka om du inte har kvar kvittot.

Bästa valet

Även om det idag finns många tillverkare som kan mäta sig med de två i toppen, så finns det till och med butiker som inriktar sig på enbart iPhone och Samsung. Detta eftersom en begagnad Samsung eller begagnad iPhone har ett helt annat värde än så många andra märken av sämre kvalitet. Genom att välja ett av dessa två toppmärken kan du vara säker på att du gör ett bra val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *