Takläggning Stockholm

Taket är utan tvekan första prioritet då du renoverar och det är även viktigt att se till att takskottning utför regelbundet på vintern för att minska skador. Oavsett om du ska göra en totalrenovering av hela huset eller åtgärda några delar som nått sin livslängd, så börjar du med taket. Annars blir lätt de andra arbetena på huset överflödiga. Utan takets skydd är resten inget värt.

Takläggare Stockholm

När du söker takläggare Stockholm börjar du antagligen i ditt närområde. Om många grannar nyligen anlitat takläggare så har de ett hum om vilka som utför ett kvalitativt arbete. Dessutom får du veta vilka byggfirmor som är bekanta med den sortens tak som dominerar i ditt område. Har du samma tak som de flesta, är det här mycket värdefull information.

Takrenoveringens delar

En takrenovering är så mycket mera än att byta ut det översta lagret. Du ska låta kontrollera mellantak och isolering grundligt, försäkra dig om att alla skarvar och nocken håller. Och dessutom bör du få en lång garanti på arbetet.

Takrenovering Stockholm

Takrenovering Stockholm ställer särskilda krav på den byggfirma som utför arbetet. I de tätast bebyggda områdena är det väldigt trångt för stora liftar och maskiner. Renoveringen får inte vara i vägen. Närheten till Östersjön gör att taken måste tåla saltstänkta vindar. Den nordliga kylan och svenska regniga somrar ska heller inte vara något problem.

Takrenovering i ditt område

Förutom att miljön ställer vissa krav på ditt tak, finns det några andra faktorer att ta i beaktande då du planerar din takrenovering

Bestämmelser

För att din takrenovering i Stockholm ska gå rätt till, bör du ta reda på hurdana områdesbestämmelser som finns. Har detaljplaner och förordningar punkter som påverkat materialvalet eller får du bestämma fritt? Det här bör också din takläggare kunna hjälpa dig med. Även om de inte kollar upp bestämmelserna åt dig, så vet de vad du ska fråga efter och var. Dessutom kan de vanligtvis upplysa dig om huruvida du behöver bygglov för renoveringen.

Välja takläggare Stockholm

Före du börjar leta efter en pålitlig byggfirma för uppdraget, något som är lättare sagt än gjort, har du antagligen redan funderat på material, tidtabell och budget. Under sommaren är många takläggare väldigt uppbokade, så om du har en tight tidtabell måste du vara ute i god tid. Tvärtemot vad många tror, så går det faktiskt att genomföra en takläggning vilken årstid som helst. Men de regnigaste perioderna kan det vara mycket kringarbete. Då det är kallt och snöigt är däremot materialen torra också utan skydd.

Att jämföra offerter

Välj ut några få takläggare och be om offerter för ditt tak, oavsett om det är för betongtak, plåttak eller kanske tegeltak. Nämn här all information du har tillgänglig om taket. Många kommer på ett kostnadsfritt besök för att göra en tydlig offert. Jämför sedan offerterna. För att välja ut den lönsammaste offerten för dig bör du titta på följande:

  • Summor, helt enkelt offerternas kostnadskalkyler
  • Innehåll, allt som inte är nämnt kan orsaka tilläggskostnader
  • Garantier, ett tak bör ha minst tio års garanti
  • Klausuler, alla ”tänk om” ska vara utredda på förhand

Du ska alltså inte bara jämföra siffrorna rakt upp och ner. En offert kanske innehåller tilläggsarbeten som du inte ens är intresserad av, vilket drar upp priset i onödan. En annan nämner inte byggställningar utan förutsätter att du hyr, monterar och betalar för dessa. Här kan takläggaren ha räknat med ett lägre pris för att låta tilläggskostnader krypa fram under arbetets gång. Båda alternativen innebär kostnader du kanske inte räknat med.

Kolla upp takläggaren

För takläggare Stockholm gäller att det är lätt att försvinna i mängden. Var noga med att kolla upp din takläggare för att vara säker på att företaget är etablerat och pålitligt. Kontaktuppgifter ska framgå tydligt på hemsidan och entreprenören ska vara lätt att få tag på. Dessutom ska verksamheten vara så genomskinlig som möjligt, en bra takläggare har inget att dölja.

Du bör även kolla upp ekonomin för att försäkra dig om att företaget inte står nära konkurs. Det skulle nämligen vara katastrofalt ifall något hände med taket och företaget upphört att existera. Då står du ensam med allt ansvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *