Sköta bokföringen själv eller anlita en firma?

Har du precis startat eget företag och funderar på att anlita en redovisningsbyrå Stockholm? Eller har företaget nu etablerat sig och du helt tröttnat på att sköta den egentligen väldigt tråkiga bokföringen? Oavsett anledningen kommer här lite tips som kan hjälpa dig i ditt val.

Ta hand om bokföringen på egen hand

Du som precis har startat upp ett företag bör fundera på att göra bokslut och redovisning själv i alla fall ett litet tag. Det ger nämligen en bra överblick över företagets ekonomi som kan behövas i början. I takt med att företaget växer kan det däremot vara smart att lämna bort pappersarbetet till proffsen.

Kanske har du redan tagit hand om företagets bokföring på egen hand under flera år. Även om du tycker att det fungerar bra tar det arbetet tid som du istället kan lägga på kunder och på att föra företaget framåt. Visst slipper du kostnaden för en redovisningsbyrå men arbetet tar ändå upp din tid och energi.

Dessutom ändras skatteregler och lagstiftning titt som tätt och det är därför lätt att du gör något misstag som kan bli dyrt. Även om det inte upptäcks på en gång kan det komma en stor bot för ett egentligen litet misstag. Enligt de allra flesta personer upplevs bokföring som något tråkigt, svårt och tidsödande.

Varför du bör anlita en redovisningsbyrå

Visst kan du spara lite pengar och maximera vinsten genom att göra bokföringen själv. Men då du tar hand om bokföringen kan du inte utföra ditt egentliga jobb. Som är att föra företaget framåt, ta hand om kunder och även hitta nya kunder. Men hjälp av en redovisningsbyrå Stockholm får du mer tid till övers för dina kunder!

Dessutom har en redovisningsbyrå full koll på företagets ekonomiska status och du kan därmed få all information du behöver med endast ett samtal. Vilket gör ditt eget arbete lättare och även mer effektivt. Skulle det inte vara skönt att slippa ha koll på alla olika regler och ändringar gällande skatter och lagstiftning?

Du som alltid vill ha stenkoll på företagets ekonomi bör leta efter en redovisningsbyrå som erbjuder en praktisk app. Med en app kan du alltid ha koll på det ekonomiska läget och behöver inte ringa eller ens mejla för att kolla upp det. Plus att du själv slipper den krångliga och tråkiga bokföringen!

De stora fördelarna

Då du väljer att anlita en bokföringsbyrå Stockholm behöver du själv inte oroa dig över pappersarbetet och kan istället fokusera på inkomstbringande verksamhet. Samt att du slipper stressen bokföringen oftast ger de flesta personer. De företag som väljer att anlita en bokföringsbyrå upplever oftast att de har mer kontroll över företagets ekonomi.

Finns det några nackdelar?

Nackdelarna borde alltid vara färre och mindre än fördelarna! Den stora nackdelen de allra flesta upplever är att de måste betala bokföringsbyrån! Men med ett abonnemang kan du lätt hålla den kostnaden nere. Dessutom erbjuder de allra flesta en praktisk app för att kunna ha koll på företagets ekonomi utan att behöva ringa bokföringsbyrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *